Posloupnosti a řady (nejen) ve slovních úlohách - Fiřtová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce obsahuje sbírku úloh na posloupnosti a číselné řady na středních školách. Tato problematika je velice rozsáhlá a práce se převážně zaměřuje na využití posloupností a řad ve slovních úlohách, které jsou tématicky rozděleny podle zaměření jednotlivých úloh. Úlohy jsou členěny z pohledu historického, z pohledu aplikace v planimetrii a stereometrii, aplikace ve ?nanční matematice, atd. V části věnované posloupnostem je uvedena navíc kapitola věnovaná příkladům z matematických olympiád pro střední školy.
Sequences and series (not only) in word problems
Keywords: Posloupnost; aritmetická posloupnost; geometrická posloupnost; limita posloupnosti; (nekonečná) číselná řada; (nekonečná) geometrická řada.; The sequence; the arithemtical sequence; the geometrical sequence; the sequence limit; the in?nite set of numbers; the in?nite geometric series.