Způsoby výuky první pomoci na základních školách Jihočeského kraje - Jeřábek, Jakub (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá, jakými způsoby probíhá výuka první pomoci na základních školách v Jihočeském kraji. V teoretické části vysvětluji věci týkající se první pomoci, jako je legislativa první pomoci, doporučené postupy první pomoci či přehled základních situací poskytování první pomoci. Dále zde rozepisuji druhy první pomoci. Vyučování první pomoci je podřízeno rámcovému vzdělávacímu programu, ve kterém jsou řečeny základní okruhy a dále pak školnímu vzdělávacímu programu, kde je upřesněn způsob výuky první pomoci. V praktické části jsem se pak zaměřil na dotazníkové šetření ve školách v Jihočeském kraji. Výsledky ukazují, jakými způsoby probíhá vyučování první pomoci na základních školách v Jihočeském kraji.
Ways of education of first aid in elementary school of the South Bohemia region
Keywords: První pomoc; výuka; základní škola; Jihočeský kraj; First Aid; education; elementary school; South Bohemia