Židle. Projekt pro lekce výtvarné výchovy na 2. stupni ZŠ. (prakticko-teoretická práce) - Harazinová, Sandra (Jihočeská univerzita, 2016)
Předkládaná diplomová práce na projektové téma Židle, určené pro lekce výtvarné výchovy na 2. stupni ZŠ, je strukturována na dvě navzájem propojené části - teoretickou a praktickou. Část teoretická, zamýšlená jako inspirační zdroj pro aplikaci tématu ve výchovně vzdělávacím procesu na daném stupni ZŠ, se zabývá například charakteristikou sedacího nábytku v kontextu historického vývoje a motivu židle ve výtvarném umění. Praktická část obsahuje stručný nástin projektové výuky, zachycuje přípravné a realizační fáze, dokumentaci a reflexe vlastních výtvarných lekcí spojených s tematickým celkem studie. Diplomová práce je doplněna o reprezentativní fotografickou dokumentaci v přílohách.
The Chair. Project for art lessons on 2nd grade primary school.
Keywords: sedací nábytek; židle; motiv židle; výtvarný projekt; výtvarné umění; seating furniture; chair; motif chair; art project; art