Zpracování systematiky frisbee sportů a metodiky nácviku vybraných z nich formou výukového DVD - Částek, Daniel (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce je zpracována teoreticko-didaktickou formou a zabývá se systematikou jednotlivých frisbee sportů. V analytické části jsou tyto sporty rozebrány z hlediska základních principů a herních pravidel. Za stěžejní lze však považovat především syntetickou část práce, ve které jsou detailně rozpracovány dva nejrozšířenější sporty ve světě i České republice, a sice Ultimate frisbee a Discgolf. Rozebrány jsou jejich techniky chytání, házení, průpravná herní cvičení a letové vlastnosti různých typů disků. Hlavní technika pro vytvoření práce je kinematografická vyšetřovací metoda a zpracované výukové DVD by mělo v praxi sloužit jako metodická pomůcka pro učitele tělesné výchovy nebo trenéry mládeže.
Elaboration of the system of frisbee sports and the methodology of training selected from them in the form of an educational DVD
Keywords: Létající disk; Ultimate frisbee; Discgolf; Freestyle; Guts frisbee; Dogfrisbee; Double Disc Court; Self Caught Flight; Flying disc; Ultimate frisbee; Discgolf; Freestyle; Guts frisbee; Dogfrisbee; Double Disc Court; Self Caught Flight