Vězeňská služba ČR a systém zacházení s vězni z pohledu etiky - Hrůšová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce pojednává o rozdělení vězeňského systému v České republice. Obsahuje také způsoby zacházení s vězni, díky kterým dochází především k morální nápravě trestaného jedince. V této práci se také objevují mé postřehy a názory na způsoby zacházení, které jsem získala díky studiu na Teologické fakultě. V práci je také zakomponované porovnání teorie a zkutečnosti funkčnosti Vězeňské služby České republiky a také rozhovor z generálním ředitelem Vězeňské služby ČR.
Prison Service in the Czech republic and treatment with prisoners by ethical perspective
Keywords: Vězeňství; etické hodnoty; způsoby zacházení s vězni; Vězeňská služba České republiky; Penitentiary; ethical values; treatment with prisoners; Prison service in the Czech republic