Lidské zdroje a jejich řízení ve vybrané organizaci - Matějková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce je posoudit systém řízení lidských zdrojů ve vybrané organizaci a navrhnout případné změny pro jeho zlepšení. V literární rešerši je vysvětlen pojem řízení lidských zdrojů a jeho vývoj a jednotlivé části personálních činností. V praktické části je vytvořen dotazník, který se zaměřuje na úroveň řízení lidských zdrojů v organizaci Silon s.r.o. Dotazníkové šetření zkoumá spokojenost zaměstnanců na jejich pracovní pozici, spokojenost se mzdou a benefity, motivační program, komunikační kanál a vztahy na pracovišti. Z posbíraných informací jsou navrhnuty případné změny pro zlepšení řízení lidských zdrojů v organizaci Silon s.r.o.
Human Resources Management in an Organization
Keywords: lidské zdroje; personální činnosti; motivace; spokojenost zaměstnanců; vzdělávání; benefity; odměňování; pracovní vztahy; komunikační kanály; human resources; personal activities; motivation; employees contentment; out-company training; benefits; remuneration; work relationships; communication channels