PROGRAM OBNOVY VESNICE NEBAHOVY (U PRACHATIC) - Fučíková, Milada (Jihočeská univerzita, 2010)
Předkládaná bakalářská práce se věnuje rozvoji venkova, konkrétněji tvorbě široce a komplexně koncipovaného Programu obnovy vesnice Nebahovy (u Prachatic), který je založen na analýze existujících podkladů, terénního průzkumu a dotazování znalců a místních obyvatel. V teoretické části práce bude zprvu geograficky charakterizováno území obce Nebahovy a následně analyzována literatura věnující se řešenému území a rovněž literatura zabývající se obnovou venkova. V praktické části práce je navrhnut strukturovaný a řešitelný Program obnovy vesnice. Zde sehrály důležitou roli náměty vzešlé z terénního průzkumu, z dotazníkového šetření mezi obyvateli obce a z řízených rozhovorů s experty. Cílem této práce je přispět k rozvoji řešeného území.
Revitalisation programme of the municipality Nebahovy (near Prachatice)
Keywords: Obnova venkova; rozvoj venkova; venkovská architektura; dotazníkový průzkum; obec Nebahovy (jižní Čechy); občanská vybavenost venkova; A rural revitalisation; a rural development; a village architecture; a questionnaire research; the municipality of Nebahovy (South Bohemia); the civic amenities of the country