Vybrané úlohy z matematické olympiády - Mácová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2018)
V této bakalářské práci "Vybrané úlohy z matematické olympiády" jsou srozumitelně rozepsány a vypočítány převzaté příklady z matematických olympiád. Tyto příklady jsou určeny pro žáky pátých až sedmých tříd. Úlohy jsou doplněny o návodné úlohy, které by žákům měly pomoci pochopit složitější úlohy. Učitelé příklady mohou využívat jako pomůcku či inspiraci do hodin matematiky. Převzaté úlohy jsou rozděleny do tří kategorií, podle typu řešení úloh, a to logické, geometrické a analytické.
Some problems from the Olympic games in Mathematics
Keywords: Matematické úlohy; logické úvahy; řešení úloh; geometrické útvary; návodné úlohy; názorné obrázky; rovnice; matematická olympiáda; postupy; Mathematical problems; logical reasoning; problem solving; geometric tasks; instructional tasks; illustration pictures; equation; mathematical Olympiad; progresses