Zpracování územní studie jako podklad pro územní plán - Šindelířová, Terezie (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce je zaměřena na územní plánování, konkrétně na vypracování územní studie. Ta je zpracována na území města Trhové Sviny. Na základě analýzy a znalosti území byla vyhodnocena nízká občanská vybavenost v rámci rekreace. Strategií do budoucnosti je tuto vybavenost posílit. Z tohoto důvodu se územní studie zabývá nalezením vhodných lokalit pro vybudování nového rekreačního centra a nového penzionu. Cílem práce je vypracování územní studie, která má za úkol vybrat vhodné plochy pro realizaci vybraných zájmů. Každá z návrhových ploch je důkladně popsána a jsou k ní vytvořeny mapové výstupy s technickou infrastrukturou a s návrhem jednotlivých staveb. Výsledkem práce je nalezení vhodných lokalit pro realizaci výstavby penzionu a rekreačního centra.
Processing of territorial study as a basis for urban plan
Keywords: územní plánování; územně plánovací podklady; územní studie; rekreační centrum; penzion; Trhové Sviny; spatial planning; spatial planning ducuments; spatial study; recreation center; guesthouse; Trhové Sviny