"Čarovné obrázky" - rozvoj emoční inteligence u předškolních dětí - Bukačová, Iva (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce "Čarovné obrázky" analyzuje práci s didaktickou pomůckou stejného názvu. Práce obsahuje teoretický vhled do problematiky emocí a emoční inteligence. Na teoretickou část navazuje část praktická, která se na svém počátku zabývá vznikem obrázkové pomůcky a provedením prvotního předvýzkumu, jehož cílem je zjistit, zda budoucí série karet bude mít konkrétní či abstraktní podobu. Dále následuje popis využití "Čarovných obrázků" v praxi, konkrétně v kolektivu dětí od 3 do 7 let (mateřské škole a mateřském centru.). Závěrem je uvedeno zhodnocení a potvrzení životaschopnosti navrhované pomůcky. Součástí práce je videozáznam.
"Charming pictures" - development of emotional intelligence in preschool children
Keywords: Emoce; Emoční inteligence; Mateřská škola; Předškolní věk; Didaktická pomůcka; Obličej; Didaktická pomůcka; Čarovné obrázky; Emotion; Emotional Intelligence; Kindergarten; Preschool Age; Teaching aids; Face; Didactic tool; Charming pictures