Biomanipulace jako jeden z možných nástrojů v zotavování přehradních nádrží na příkladu nádrže Orlík - Zadinová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce představuje grantovou žádost na projekt zabývající se využitím biomanipulací v zotavování přehradní nádrže Orlík.
The Biomanipulation as a possible tool for water reservoir restoration, the example of Orlík reservoir
Keywords: biomanipulace; nádrž Orlík; zooplankton; kontrola zdola; kontrola shora; biomanipulation; Orlík reservoir; zooplankton; bottom-up control; top-down control