Podmínky požární ochrany při projektování, uvádění do užívání a při provozu multifunkčních budov - Kocourek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce s názvem Podmínky požární ochrany při projektování, uvádění do užívání a při provozu multifunkčních budov je zaměřena na popis podmínek požární ochrany v různých obdobích životnosti budov všeobecně. Jednotlivé prvky požární ochrany jsou v mnoha kombinacích použity při komplexním zabezpečení multifunkčních budov. Teoretická část práce je věnována podmínkám požární ochrany v multifunkčních budovách a popisuje dva staronové směry ke zlepšení detekce a lokalizace požáru. Praktická část práce sledovala u jednotlivých požárně bezpečnostních zařízení jejich provozuschopnost. Výsledky práce ukazují, že drobné závady na zařízeních jako jsou elektrická požární signalizace, stabilní hasící zařízení ad., jsou poměrně častá, avšak jejich správná funkčnost není narušena.
The terms of fire protection during designing, launching into usage and during the operation of multifunctional buildings
Keywords: požárně bezpečnostní zařízení; požární bezpečnost staveb; detekce a lokalizace požáru; fire safety devices; fire safety of buildings; detection and localization of fire