Využití projektové metody v mateřské škole - Kodimová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá využitím projektové metody, která obohacuje život v mnoha mateřských školách. Teoretická část je zaměřena na její charakteristiku, původ a historii, seznamuje se znaky a strukturou projektu a upozorňuje na klady i zápory této metody. V praktické části je provedeno výzkumné šetření, které zkoumá současný názor pedagogů na využití projektů v mateřských školách pomocí dotazníku a vlastním pozorováním je vyhodnocován projekt v mateřské škole.
Using Project Method in Kindergarten
Keywords: Metoda výuky; organizační forma; projektová metoda; předškolní věk; dotazník; pozorování; Method of instruction; organizational form; project method; preschool age; questionnaire; observation