Možné vlivy na útěky pubescentů z rodin v Karlovarském kraji - Hrušková, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá možnými vlivy na útěky pubescentů z rodiny. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. Teoretická část pojednává o vymezení a charakteristice poruchového chování včetně její klasifikace, pubertou jako vývojovým obdobím pro rozvoj rizikového chování, a vnějšími faktory podmiňujícími poruchy chování (převážně rodina, rozvod a vrstevnické party). Praktická část popisuje okolnosti a faktory, které mohou mít vliv na útěky pubescentů z rodiny v karlovarském kraji. Dalšími sledovanými údaji jsou rodinné prostředí, četnost pohřešovaných osob v letech 2005 až 2010, početní převaha útěků jednoho z pohlaví, převažující věkové rozmezí, ve kterém dochází k útěkům a postup pátrání po pohřešované osobě.
Possible influences over escapes of pubescents from families in the Karlovarský region.
Keywords: pubescence; poruchy chování; rodina; rodinné prostředí; party; útěky; pubescence; behaviorial disturbance; family; family environment; cliques; escapes