Zjištění techniky sjíždění a zatáčení veřejnosti v České republice\\ - Nohava, Jan (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá zjištěním techniky sjíždění a zatáčení v České republice. Cílem této práce je zjistit jakou techniku jezdí lyžařská veřejnost na českých horách a do jaké míry je jejich technika správná. Hodnocení probíhalo ve 4 střediscích, která patří k největším a nejlepším v České republice, v průběhu hlavní lyžařské sezóny 2006. Pro zjištění výsledků byla použita metoda krátkodobého skrytého pozorování. Zjištěné techniky byly roztříděny podle současných hledisek a trendů. Výsledky byly zpracovány do přehledných tabulek a grafů. Tato práce by měla posloužit ke zmapování lyžařských technik používaných veřejností v Českých střediscích.
Finding the downhill runing and turning techniques by public in the Czech republic\\
Keywords: Technika sjíždění a zatáčení; lyžování; lyže; technika; carving; Downhill- skiing and carving techniques; skiing; ski; technique; carving