Péče o nadané děti na Znojemsku - Sigmundová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá péčí o nadané děti na Znojemsku. Je zaměřena především na zjištění péče o tyto děti na prvním stupni ZŠ. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je charakterizováno nadání a různé pohledy na tento pojem. Poukazuje na důležitost identifikace nadání a spojitost s IQ, kreativitou či tvořivostí. Dále informuje o typech a oblastech, ve kterých se může nadání projevit a o možnostech vzdělávání nadaných ve škole. Zároveň poskytuje pohled do legislativy pro nadané děti. V praktické části jsem se pokusila formou dotazníků a rozhovorů zjistit, zda je péče o tyto děti dostačující a jakou formou k této péči učitelé a školy přistupují.
Care for gifted children in Znojmo region