Investiční a podílové fondy v ČR a EU - Smejkalová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce ?Investiční a podílové fondy v ČR a EU? se zabývá vývojem kolektivního investování na území České republiky a Evropské unie. Hlavním cílem této práce je analýza nabídky investičních a podílových fondů, jejich klasifikace a analýza jejich investičního zaměření a strategie. Teoretická část charakterizuje pojem kolektivní investování a zabývá se investičními a podílovými fondy v České republice a Evropské unii. Dále zde najdeme pravidla pro kolektivní investování v Evropské unii a základní údaje o asociaci, která působí na evropském trhu kolektivního investování (EFAMA). Praktická část analyzuje investiční zaměření, a vývoj vybraných akciových a dluhopisových fondů za období 2009 až 2011.
Investment and mutual funds in the CR and the EU.
Keywords: kolektivní investování; ochrana investora; podílový fond (investiční společnost); investiční fond; otevřené a uzavřené fondy; Collective investment; protecting of investors; mutual funds (investment company); investment funds; open-end and closed-end funds.