Knižní produkce Našeho nakladatelství a jeho působení na českém trhu - Vopatová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se věnuje působení Našeho nakladatelství na českém knižním trhu a jeho práci s překladovou literaturou v edici 1400. Tato edice byla představena na konci roku 2020 a věnuje se vydávání klasické literatury v převážně zastaralých překladech, na které se často nevztahují autorská práva. Činnost edice je analyzována s ohledem na český knižní trh a konkrétní příklady představeny pomocí translatologické a textologické analýzy dvou titulů - Psa baskervillského A. C. Doyla a Obrazu Doriana Graye O. Wilda.
The Production of the Publishing House Naše nakladatelství and its Operations on the Czech Market
Keywords: Naše nakladatelství; Knihy Dobrovský; český knižní trh; překladatelská práva; nakladatelská politika; Naše nakladatelství; Knihy Dobrovský; Czech book market; copyright; publishing policy