Rozvoj klíčových kompetencí u žáků základní školy ve výchově k občanství - Nováková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem práce bude zjistit, jak učitelé rozvíjejí klíčové kompetence svých žáků ve výchově k občanství. Důraz bude kladen zejména na kompetenci komunikativní či občanskou. Práce bude rozdělena na část teoretickou a část empirickou. V teoretické části bude zmíněna komunikace, klíčové kompetence, zmíněn bude také rámcový vzdělávací program či školní vzdělávací program. V části empirické bude použita případová studie, jejímž cílem bude zjistit, jak učitelé rozvíjejí klíčové kompetence u svých žáků a jak tento rozvoj žáci vnímají, práce tedy bude mít charakter kvalitativního výzkumu. Vzorkem budou učitelé a žáci II. stupně ZŠ z Jindřichova Hradce a jeho okolí. Závěr práce se bude zabývat odpověďmi na výzkumné otázky.
Development of key competences of primary school pupils in citizenship education
Keywords: klíčové kompetence; rozvoj; výchova k občanství; žáci; key competences; development; citizenship education; pupils