PODOBY VLASTNÍ EXISTENCE - Eisenhamerová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2009)
Praktickou částí mé diplomové práce je cyklus obrazů pojmenovaný Podoby vlastní existence, v němž se zabývám způsoby svého bytí. Samotným autoportrétům předcházel projekt Návraty, ve kterém jsem se prostřednictvím různých činností a starých předmětů navracela do dávné minulosti. Obrazy spojené s dětstvím se promítly do deseti pláten mých současných podob. V teoretické části zmiňuji osobnosti zejména naší výtvarné scény, které mě ovlivnily svým přístupem k umění.
Appearance of my existence