Vyhodnocení prvků zelené infrastruktury na území města České Budějovice - Šimko, Ľubomír (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zabývala vyhodnocením prvků zelené infrasruktury na území Českých Budějovic. Byly vymezeny prvky ZI a poté byly zařazeny do jednotlivých typů.. Následně byly vypočítány a vyhodnoceny indexy pro přístupnost, propojenost/izolaci, průměrné zastoupení zelených ploch v okolí bytových domů a pěší vzdálenost k nejbližší přístupné ploše ZI o velikosti větší než 1 ha.
Evaluation of elements of green infrastructure for České Budějovice
Keywords: Zelená infrastruktura; zelená infrastruktura ve městě; typologie ZI; vyhodnocení prvků ZI; přístupnost; propojenost; Green infrastructure; urban green infrastructure; typology of GI; evaluation of features of GI; accessibility; connectivity