Činnost Policie České republiky Jihočeského kraje v případě nálezu nástražného výbušného systému - Horák, David (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá připraveností bezpečnostních složek, zejména hlídkové služby Policie České republiky Jihočeského kraje, která se na místo nálezu podezřelého předmětu (např. nástražného výbušného systému) s největší pravděpodobností dostane jako první a musí situaci vyřešit tak, aby nedošlo k újmám na životech a zdraví občanů nebo na majetku. Práce vymezuje základní pojmy a charakteristiky nástražných výbušných systémů a dané postupy při likvidaci těchto systémů.
Activities of the Police of the Czech Republic of the South Bohemian Region in the event of the discovery of a lure explosive system
Keywords: měkké cíle; terorismus; bezpečnostní složky; integrovaný záchranný systém; pyrotechnik; soft targets; terrorism; security forces; integrated rescue system; pyrotechnics