Možnosti využití doplňkových látek ve výživě zvířat - Šimková, Romana (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi využití doplňkových látek ve výživě hospodářských zvířat. Práce je zaměřena na otázku vlivu krmných aditiv na živočišnou produkci, bezpečnost aditivních látek a pravidla jejich zařazování do krmných dávek. Jsou zde charakterizovány skupiny doplňkových látek a popsány konkrétní možnosti využití pro jednotlivé druhy a věkové kategorie zvířat.
Possibilities of the utlization of feed additives in livestock nutrition
Keywords: Doplňkové látky; aditiva; probiotika; enzymy; fytáza; Feed additives; additives; probiotics; enzymes; phytase