Specifické poruchy učení žáků na střední škole - Hütterová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá specifickými poruchami učení u žáků na středních školách. V teoretické části jsou charakterizovány jednotlivé poruchy a popsány jejich projevy u žáků na střední škole. Zabýváme se rovněž dopadem specifických poruch učení na osobnost žáka v emoční a sociální rovině a možnostmi vzdělávání těchto žáků na střední škole. Praktická část je tvořena kvalitativním šetřením, které bylo provedeno na vybrané střední škole. S vybranými žáky byl uskutečněn polostrukturovaný rozhovor, rodičům byl poté zaslán dotazník. Cenné informace byly získány rovněž z poradenských dokumentů. Výsledkem průzkumu je osm případových studií o konkrétních žácích, které dokumentují jejich obtíže spojené se studiem na střední škole.
The specific learning disabilities of students at secondary school
Keywords: specifické poruchy učení; osobnost žáka se SPU; vzdělávání; přístupy k žákům se SPU; specific learning disabilities; personality of students with specific learning disabilities; education; approach to students with specific learning disabilities