Výuka místního regionu na 2.stupni ZŠ na příkladu Písecka - Kováříková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce na základě empirického šetření shrnuje syntézu zjištěných skutečností o výuce místního regionu na základních školách a nižších ročnících víceletých gymnázií na Písecku. Na základě pracovních listů porovnávám znalosti žáků o místním regionu a z dotazníků pro učitele zjišťuji způsoby výuky tohoto tématu. Na základě tohoto šetření, v druhé části diplomové práce navrhuji vlastní návrh koncepce výuky Písecka - metodika výuky, exkurze, práce v terénu, projekt a pracovní učebnici. Během zhotovování práce vycházím z platného Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání.
Teaching local region to 2 For example, primary school Písek
Keywords: místní region Písek; pracovní učebnice; práce v terénu; exkurze; projekt; local region of Písek; working textbooks; fieldwork; excursion; project