Mluvená čeština napříč generacemi - Měšťanová, Květa (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce je shromáždit mluvu generace seniorů a generace mladé z jihočeského regionu, vzájemně porovnat jejich úzus a hláskové, tvarové i lexikální odlišnosti, ke kterým došlo během generačního posunu.
The Spoken Czech within the Generations
Keywords: mluvená čeština; dvougenerační posun; jižní Čechy; jihozápadočeské nářečí; spoken Czech; generation shift; South Bohemia; South Bohemian dialect