Analýza systému vzdělávání a rozvoje zaměstnanců ve vybrané organizaci - Mondeková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zaměřuje na vzdělávání a rozvoj ve firmě Podzimek a synové, s. r. o. Cílem práce je zanalyzovat současný systém vzdělávání a rozvoje pracovníků ve vybrané organizaci a na základě zjištěných skutečností navrhnout možnosti zlepšení tohoto systému. Studiem literárních a elektronických odborných zdrojů jsou definovány základní pojmy vztahující se do této oblasti. Dále jsou charakterizovány etapy firemního vzdělávání, motivace zaměstnanců k učení a je nastíněna podpora vzdělávání z hlediska Evropské unie. Praktická část je založena na představení firmy, dotazníkovém šetření, rozhovoru s personalistkou, interní dokumentaci a vlastním pozorování. Získané informace jsou interpretovány a vychází z nich návrhy a doporučení pro zlepšení stávajícího systému a vzdělávání zaměstnanců ve firmě.
The analysis of the system of education and the development of workers in the chosen organization
Keywords: lidský kapitál; vzdělávání; rozvoj lidských zdrojů; cíle vzdělávání; etapy firemního vzdělávání; motivace zaměstnanců k učení; podpora vzdělávání podle EU; human capital; training; human resources development; education goals; phases of company training; motivating employees to learn; EU training support