Příprava vojáků z povolání na silovou část výročního přezkoušení z tělesné zdatnosti v době koronavirové krize - Votava, Karel (Jihočeská univerzita, 2021)
Během koronavirové krize v České republice došlo k uzavření veškerých fitnes center a posiloven. Následkem tohoto kroku je razantní snížení fyzické výkonosti populace. Nicméně, vojáci z povolání jsou každoročně přezkušováni z testů fyzické zdatnosti a pokles ve výkonnost by si neměli dovolit. Být v kondici je základ pro každého vojáka a povinnost spjata s nošením uniformy. Cílem práce je sestavení tréninkového plánu pro vojáky 25. protiletadlového raketového pluku na silovou část výročního přezkoušení z tělesné zdatnosti během koronavirové krize v domácím prostředí. Druhým cílem práce je ověření funkčnosti tréninkového plánu a porovnání se skupinou, která cvičí nesystematicky a dle vlastního uvážení. V práci jsou použity specifické metody, jako metoda GTG, kterou vymyslel renomovaný silový trenér Pavel Tsatsouline. Bylo zjištěno, že tato metoda vykazuje v praxi pozoruhodné výsledky, kdy se cvičící vojáci zlepšili během 3 týdnů o několik shybů.
Preparation of Czech soldiers on strength part of army physical fitness test in corona virus crisis era
Keywords: voják; tělesná zdatnost; COVID-19; kondice; GTG metoda; soldier; COVID-19; condition; physicall fitness; GTG metod