Spokojenost návštěvníků Jihočeského kraje (turistická oblast PodKletí) - Petříková, Linda (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce zkoumá spokojenost návštěvníků v turistické oblasti PodKletí. Hlavním cílem je identifikace faktorů ovlivňujících spokojenost návštěvníků. Vnímání kvality a kvantity primární a sekundární nabídky cestovního ruchu ve zvoleném regionu z hlediska poptávky a návrh opatření vedoucích ke spokojenosti účastníků cestovního ruchu v Jižních Čechách. Práce je založena na kvantitativním výzkumu s využitím dotazníkového šetření. Výzkum je realizován pro Jihočeskou centrálu cestovního ruchu, která vytvořila daný dotazník. Všech 301 dotazníků bylo sesbíráno v srpnu 2019 na pěti nejnavštěvovanějších památkách v PodKletí. Od turistů z České republiky bylo vyplněno 249 dotazníků a od zahraničních turistů 52 dotazníků. Dotazník porovnání situaci v PodKletí a v celých Jižních Čechách. Dle výsledků šetření byl vytvořen návrh ke zvýšení spokojenosti návštěvníků.
Satisfaction of visitors in South Bohemia (touristic area PodKletí)
Keywords: Jižní Čechy; léto 2019; doprava; služby; památky; turistická oblast PodKletí; summer 2019; transport; services; sightseeings; South Bohemia; touristic area PodKletí