Determinovaná vlastní jména v současné francouzštině (kontrastivní korpusová analýza) - Pechová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá determinovanými vlastními jmény v současné francouzštině. Práce se skládá z části teoretické a praktické. První část si klade za cíl obecně popsat funkci determinantů a následně představit vlastní jméno, zejména s ohledem na specifika jeho sémantiky. Poté je pozornost zaměřena na vybrané skupiny vlastních jmen a na jejich možnosti determinace. Praktická část se věnuje analýze jednotlivých druhů determinantů, které předchází vlastní jména, a na vyhledávání jejich možných českých respondentů v korpusu InterCorp.
Determined Proper Nouns in the Present-Day French
Keywords: Determinanty; vlastní jména; syntax; sémantika vlastních jmen; Determinants; proper nouns; syntax; semantic properties of proper nouns