Posouzení ekonomické situace v podniku ve vztahu k využívanému lidskému kapitálu. - Matuška, Karel (Jihočeská univerzita, 2011)
Téma mé bakalářské práce je posouzení ekonomické situace v podniku Sellier & Bellot a. s. ve vztahu k využívanému lidskému kapitálu. Hlavní cílem je využití lidského kapitálu. První část se skládá z teorie, kde jsem vysvětloval význam a charakteristiky lidských zdrojů, konkrétně použitých metod, forem vzdělávání, platy v oblasti obchodu a metody navrhování mzdy. V další části jsem popisoval metody používaný pro výpočet produktivity lidských zdrojů. V této části jsem také uvedl zdroje. Praktická část se skládá z popisu vlastností firmy Sellier & Bellot a. s., studie a analýzy firmy, popis a přehled mezd-platební plán, porovnání nákladů společnosti. Ke konci je uvedeno doporučení pro zlepšení efektivity využití lidských zdrojů.
Evaluation of the economical situation with respect to human resources.
Keywords: lidský kapitál; human resource