Návrh a realizace přístroje na sledování a vyhodnocování pohybové aktivity hmyzu - Kakaš, Štefan (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá praktickým řešením konstrukce hardware a vývojem software pro přístroj určený ke sledování a vyhodnocování pohybové aktivity hmyzu. Úvodní část obsahuje rešerši vlastností a schopností dostupných software z této oblasti na trhu. V následujících kapitolách je následně řešena konstrukční část hardware přístroje a charakter speciálně vyvinutého software DROSANA. V závěru jsou porovnány analyzovaná data přístroje s konkurenčním řešením obdobných zařízení.
Design and implementation of instruments for monitoring and evaluating physical activity of insects
Keywords: video; obrazová analýza; Drosophila Melangostar; genetika; VB.NET; video; image analysis; Drosophila Melangostar; genetic; VB.NET