Ekonomická efektivita marketingu na sociálních sítích - Gušl, David (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce "Ekonomická efektivita marketingu na sociálních sítích" je definovat a navrhnout vhodné marketingové nástroje na sociálních sítích k propagaci vybraného subjektu, tímto subjektem je spotřební družstvo Jednota České Budějovice provozující supermarkety Terno a Trefa. Práce blíže popisuje podnik a jeho aktivity v rámci online prostředí a zejména na sociálních sítích, kdy se věnuje pozornost příspěvkům placené propagace a přehledům aktivit uživatelů stránek spravované Jednotou na sociálních sítích. Klade se důraz na efektivitu aktivit na sociálních sítích. Pro návrhy byly využity i data z distribučních portálů letáků a odpovědi respondentů na výzkumnou otázku "Sledují zákazníci Terna sociální sítě tohoto supermarketu?" a "Ovlivnily sociální sítě zákazníky ke koupi produktu?". Návrhy mají za cíl zvýšit ekonomickou efektivitu aktivit na sociálních sítích.
Economic Efficiency of Marketing on Social Networks
Keywords: sociální sítě; marketing; online marketing; propagace; efektivita; social networks; marketing; online marketing; promotion; efficiency