Analýza mluveného projevu žáků 2. stupně ZŠ - Jindrová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2017)
V této bakalářské práci jsme se zaměřili na analýzu mluvených projevů žáků na druhém stupni ZŠ. Zajímalo nás, jak jsou tito žáci ovlivňovaní moderními technologickými způsoby. Naši pozornost jsme zaměřili na obecně české výrazy, které se v analýze objevily. Pokusili jsme se zanalyzovat mluvu mládeže z několika možných hledisek tj. z hláskoslovného, tvaroslovného, syntaktického a lexikálního. Stanovili jsme několik předpokladů, které jsme poté potvrdili či vyvrátili. Cílem práce bylo zjistit, jaké prostředky k dorozumívání mezi sebou žáci používají.
The analysis of spoken language of elementary pupils at the second grade
Keywords: mluvený projev; žáci 2. stupně ZŠ; analýza; spoke language; pupils at upper pripary school; analysis