Návrh přírodovědné a vlastivědné exkurze do širšího okolí Kutné Hory - Mikušová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá shrnutím poznatků o širším okolí Kutné Hory a předkládá návrh exkurze (vycházky) do tohoto území. Zahrnuje všeobecný přehled metod využitelných ve vycházce a navrhuje další varianty úkolů a činností vhodných k zařazení do vycházky. Cílem této práce je poskytnout všeobecné informace o daném území a nabídnout dalším učitelům množství úkolů, které budou moci využít při sestavování činností do vycházky. Vedoucí diplomové práce: PaeDr. Václav Pavlíček Katedra biologie
The proposal of the homeland and natural science excursion in surroundings of Kutná Hora
Keywords: návrh exkurze; přírodověda; vlastivěda; Kutná Hora; a proposal of an excursion; natural science; homeland studies; Kutná Hora