Změny land cover/ land use ve vztahu k funkčnímu vymezení urbánního a suburbánního prostoru Pelhřimova - Palánová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá změnami v pokryvu a využití země ve vztahu k funkčnímu vymezení urbánního a suburbánního prostoru Pelhřimova. Suburbánní prostor Pelhřimova je vymezen 17 katastrálními územími obcí, které leží v blízkém okolí města Pelhřimova. Tyto obce byly vybrány na základě času dojížďky a vzdálenosti od Pelhřimova. Urbánní prostor Pelhřimova byl vymezen na základě zpracování mapových podkladů z 90. let 20. století a terénního průzkumu v roce 2012. Tato kvalifikační práce popisuje změny v pokryvu a využití země v daném území, které proběhly od 90. let 20. století do roku 2012. Součástí této práce jsou mapové výstupy, které zobrazují zkoumané území v daném čase. V práci nalezneme i teoretickou část, která se zabývá pojmy urbanizace, suburbanizace, land use, land cover, krajina, a která popisuje území Pelhřimova. V úplném závěru práce jsou shrnuty výsledky průzkumu v řešeném území.
Changes in land cover/land use in relation to a functional definition of urban and suburban area of Pelhřimov
Keywords: urbanizace; suburbanizace; land use; land cover; krajina; Pelhřimov; urbanization; suburbanization; land use; land cover; landscape; Pelhřimov