Ekonomické hodnocení nákupu a provozu firemní flotily - Raboch, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se věnuje problematice hodnocení investičních variant, a to jak v teoretické, tak praktické rovině. V teoretické rovině jsou nejprve vymezeny základní termíny, především však komplexní problematika realizace investičního projektů ve všech etapách života takového projektu. Dále je pozornost věnována hodnocení investičních variant, výběrem jednotlivých metod hodnocení (ROI, PP, NPV, IBR apod.), analýze finančního rizika a následně metodám vícekriteriálního hodnocení investičních variant. Není opomenuta možnost aplikace softwarových nástrojů, které užití těchto metod v praxi výrazně usnadňují. V navazující praktické části je provedena základní finanční analýza společnosti STUDENT AGENCY, následně jsou také posouzeny vybrané investiční varianty obnovy jejího vozového parku.
Economic evaluation of the purchase and operation of a corporate fleet.
Keywords: cash flow; finanční analýza; investiční varianta; plánování; podnik; projekt; riziko; rozvaha; vícekriteriální rozhodování; výkaz zisku a ztráty; balance sheet; cash flow; decision making; enterprise; financial analysis; investment options; multi-criteria; profit; project; risk; scheduling