Smlouvy o dílo ve výstavbě - Bouchal, Jiří (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce bylo zhodnocení a posouzení smlouvy o dílo ve výstavbě na základě obchodního a občanského zákoníku a jejich analýza v praxi u několika vybraných firem. Na základě těchto dvou zákoníků byla vysvětlena podstata smluv o dílo ve výstavbě. V teoretické části byly dále definovány pojmy živnost, společnost s ručením omezeným a akciová společnost. Těchto subjektů se také týká má praktická část. K vypracování praktické části byl sestaven dotazník. Byl rozeslán stavebním společnostem v jižních Čechách.
Contracts for work in construction
Keywords: smlouva o dílo ve výstavbě; občanský zákoník; obchodní zákoník; stavební společnosti; contracts for work in construction; civil code; commercial code; construction companies