Bydlení a jeho sociální aspekty v Českých Budějovicích - Komendová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2021)
Bydlení je základní lidskou potřebou. Je garantováno v základních právních předpisech naší společnosti. Ne všichni lidé mají možnost získat a udržet si bydlení vlastními silami. Na takové spoluobčany by měly myslet jejich obce, ale především stát, jakožto garant spravedlivého přerozdělování prostředků. Tato práce se zaměřuje na České Budějovice a klade si za cíl zmapovat oblast bydlení v tomto městě. Obsahem práce jsou poznatky z odborné literatury, odkazy z internetové sítě i vlastní názory, myšlenky získané při samotné tvorbě práce. Ukazatelem postojů obyvatel města České Budějovice je provedený sociální průzkum.
Social aspects of housing in town České Budějovice
Keywords: Bydlení; sociální bydlení; sociální politika; sociální etika; spravedlnost; bytová nouze; osoba v bytové nouzi; dostupné bydlení v Českých Budějovicích; Housing; social housing; social policy; Justice; housing emergency; person in housing need