Jazykový režim EU v praxi: srovnání dostupnosti dokumentů v českém, francouzském a anglickém jazyce na webových stránkách OLAF - Pánková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce je Jazykový režim EU v praxi: srovnání dostupnosti dokumentů v českém, francouzském a anglickém jazyce na webových stránkách OLAF. Teoretická část této práce nejdříve popisuje institucionální systém Evropské unie, do něhož agenturu OLAF zařazuje. Následně představuje vývoj mezinárodní justiční spolupráce, a v souvislosti s tím vznik a fungování agentury OLAF zaměřující se na ochranu finančních zájmů Evropské unie. Poslední kapitoly teoretické části jsou zaměřeny na problematiku mnohojazyčnosti Evropské unie. Praktická část se zabývá nejdříve analýzou struktury internetových stránek agentury OLAF a následně srovnáním dostupnosti dokumentů v anglickém, českém a francouzském jazyce. Tato analýza je nakonec vyhodnocena v závěru práce. V úplném závěru praktické části byl vypracován tříjazyčný glosář pojmů souvisejících s problematikou ochrany finančních zájmů EU.
EU linguistic regime in practise: comparison of availability of documents in Czech, French and English language on the website of the OLAF
Keywords: Evropská unie; mezinárodní justiční spolupráce; OLAF; Evropský úřad pro boj proti podvodům; finanční zájmy Evropské unie; mnohojazyčnost; internetové stránky; dostupnost dokumentů; glosář; European Union; international judicial cooperation; OLAF; European Anti-Fraud Office; financial interests of the European Union; multilingualism; website; availability of documents; glossary