Mateřství v dospívání jako příčina změn sociálních vztahů - Lidralová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá tématem ,,Mateřství v dospívání jako příčina změn sociálních vztahů". Cílem práce je zjistit, zda a jak se změnily sociální vazby dívek, které otěhotněly a staly se matkami před dosažením hranice plnoletosti. V teoretické části se vymezuje pojem dospívání, mateřství jako takové i mateřství v období dospívání a také sociální opora nezletilých matek. Praktická část je založena na výzkumném šetření založeném na kvalitativní metodě polostrukturovaného interview a jeho následném vyhodnocení.
The maternity in maturing as the cause of changes in social relationships
Keywords: gravidita; mateřství; dospívání; sociální vztahy; nezletilost; gravidity; motherhood; adolescence; social relations; nonage