Vyhodnocení výnosu a rizika vybraných komodit na světových trzích - Papáčková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vyhodnocení výnosu a rizika vybraných komodit na světových trzích. Komodity, které jsou v práci analyzované jsou zlato, stříbro a platina. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První částí je literární rešerše, která obsahuje teoretickou část popisující komoditní trh a komoditní obchodování. Druhá část práce je zaměřena na cenový vývoj komodit za období od počátku roku 2005 do počátku roku 2010 a dále je popsáno riziko a výnos, ktere jsou spojeny s investicí do vybraných drahých kovů na světových komoditních trzích.
Assessing the revenue and risk of selected commodities on the world's markets
Keywords: burza; komoditní burza; obchodování; zlato; stříbro; platina; výnos; riziko; exchange; commodities exchange; trading; gold; silver; platinum; revenue; risk