Kvantitativní a kvalitativní prostorová distribuce lůžkových kapacit a doprovodných služeb ve vymezeném území Novohradska - Dominová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce zkoumá kvantitativní a kvalitativní prostorovou distribuci lůžkových kapacit a doprovodných služeb ve vymezeném území Novohradska. V prvních kapitolách je diskutována odborná literatura, přiblížení problematiky cestovního ruchu a pojmy s tím spojené. V další části jsou vyzdviženy fyzicko-geografické a socioekonomické charakteristiky v souvislosti s rozvojem cestovního ruchem. Stěžejním úkolem práce je inventarizace ubytovacích zařízení zaměřená na lůžkové kapacity a doprovodné služby. Zde je hlavním cílem porovnání kvality jednotlivých ubytovacích kategorií, s čímž úzce souvisí nabídka doprovodných služeb. Pro lepší orientaci byla oblast rozčleněna na 13 katastrálních území. Hlavním výstupem je syntéza celkového stavu, ze které vyplývají turisticky atraktivní oblasti, ale zároveň i území s vyšším potenciálem pro cestovní ruch, který dosud nebyl dostatečně aktivován. Součástí studie jsou grafy, tabulky a mapy, které zkoumanou problematiku vizualizují.
Quantitative and qualitative distribution of bedded capacities and related services in the defined region of Nové Hrady.
Keywords: cestovní ruch; ubytovací zařízení; lůžková kapacita; doprovodné služby; Novohradsko; tourism; accommodation facilities; bed capacity; accompanying services; Novohradsko