Karel Reban(1892-1957)- život a dílo - Rytíř, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá historickým pojednáním o životě a díle význačného kněze, rektora kněžského semináře a českobudějovického rodáka Mons. Karla Rebana. První část práce přibližuje historický kontext doby, ve které Karel Reban žil. V druhé části je zmapován jeho život. Třetí, poslední část této práce se věnuje jeho bibliografii.
Karel Reban(1852-1957)- life and work
Keywords: Klíčová slova: Karel Reban; ?malý ? studentský seminář?; ?velký ? kněžský seminář?; katolická církev; kněz; bohoslovec; českobudějovická diecéze; rektor.; Keywords: Karel Reban ?Little - Student Seminar?; ?great - seminary; Catholic Church; priest; theologian; Diocese of České Budějovice; the rector.