Analýza vybraných ukazatelů na akciovém trhu - Bureš, Otto (Jihočeská univerzita, 2014)
V rámci práce byla zjišťována účinnost umělých neuronových sítí při obchodování na akciových trzích. Předmětem práce byl také proces optimalizace nastavení parametrů umělých neuronových sítí, kdy výsledná predikční účinnost byla stanovena právě na základě aplikace optimalizovaných nastavení parametrů umělých neuronových sítí.
Analysis of selected indicators on stock market
Keywords: umělé neuronové sítě; akciové trhy; predikce; obchodování; technická analýza; klouzavé průměry; Artificial Neural Networks; Stock Market; Prediction; Trading; Technical Analysis; Moving Averages