Konflikty v partnerském vztahu - Drnková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá mapováním oblastí konfliktů v partnerských vztazích. Skládá se z teoretické části, kde budou dle odborné literatury předloženy hlavní témata práce a z části praktické, ve které bude popsán provedený kvalitativní výzkum. Praktická část je věnována kvalitativnímu výzkumu, jako hlavní metoda sběru dat je zvolen hloubkový polostrukturovaný rozhovor. Další kapitola je tvořena pěti kazuistikami, které odhalují problematická témata a spouštěče konfliktů dotazovaných partnerů. Cílem práce je přednést nejčastější oblasti konfliktů v partnerském vztahu a dokreslit oblasti, které jsou pro páry problematické.
Conflicts within relationship
Keywords: Partnerství; partnerská krize; konflikt; řešení konfliktů; stres.; Partnership; partnership crisis; conflict; resolution of conflicts; stress.