Pilotní distribučně-ekologická studie bezbarvých krásnooček v ČR - Kubín, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2021)
Na více než čtyřech stech lokalit v České republice byla studovaná distribuce a ekologie bezbarvých krásnooček. V rámci této práce vznikl checklist nalezených taxonů, popisy vybraných taxonů a několik ekologických statistik. Výsledky jsou následně diskutovány.
Pilot distributional-ecological study of the colourless euglenoids in the Czech Republic
Keywords: bezbarvá krásnoočka; krásnoočka; Euglenida; řasy; protista; heterotrofní bičíkovci; mikroorganismy; ekologie; distribuce; checklist; bentos; colourless euglenoids; euglenoids; Euglenida; algae; protists; heterotrophic flagellates; microbes; ecology; distribution; checklist; benthos