Všemyslice – Kozí vrch. Nové poznatky o hradišti z počátku střední doby bronzové, výsledky multidisciplinárního výzkumu - Hlásek, Daniel; Houfková, Petra; John, Jan; Novák, Jan; Šálková, Tereza (Západočeské muzeum v Plzni, 2015)
Dvojdílné hradiště Všemyslice – Kozí vrch je unikátní svým jednofázovým osídlením a zachovalými nadzemními relikty. Výrazné porušení akropole vyvolalo drobný archeologický výzkum uskutečněný v roce 2014, při kterém byl kladen důraz na aplikaci environmentálních metod. Byla pořízena radiokarbonová data datující hradiště, souhlasně s nalezenou keramikou, na počátek střední doby bronzové zhruba mezi léta 1650–1500 před Kristem. Na základě získaných dat je rekonstruováno minulé přírodní prostředí. Pozornost je zaměřena také na subsistenční strategii obyvatel hradiště. Představena jsou nová zjištění o konstrukci okraje akropole a charakteru zachovaných archeologických situací na předhradí.
Všemyslice-Kozí vrch. New conclusions about the hillfort from the beginning of the Middle Bronze Age, the results of multidisciplinary research
Keywords: hradiště, střední doba bronzová, makrozbytková analýza, antrakologická analýza, pylová analýza, prvková analýza.; hillfort, Middle Bronze Age, macroremain analysis, anthracology, palynology, trace element analysis