Syndrom vyhoření u kněží - Řezbová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je rozdělena na dvě části. první je věnována charakteristice syndromu vyhoření obecně. Druhá se pak zaměřuje na život kněží, na jeho specifika v optice nároků, zdrojů a opor, které obsahují. Druhá část je dále rozdělena na dva oddíly. V prvním je problematika pojímána teoreticky. Druhá je věnována výzkumu, ve kterém jsem chtěla zjistit jak danou problematiku nahlížejí ti, kterých se bezprostředně dotýká - tedy kněží.
Burn-out Syndrome on Priest´s
Keywords: syndrom vyhoření; zatěžující faktory; zdroje opor a prevence; burn-out syndrome; stress factors; sources of support and prevention