Rozhodování manažera v souvislosti s řešením konfliktů vznikajících při vedení týmů - Kovářová, Hedvika (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem bakalářské práce je analyzovat konfliktní situace u vybraného podniku a zhodnotit rozhodování manažera daného týmu v oblasti konfliktů. Teoretická část je zaměřena na nejdůležitější témata související s konflikty - vznik, příčiny, následky a především řešení konfliktů. Praktická část je pak zaměřena na řešení konfliktů v praxi, aplikované na týmu spolupracujících lidí v oblasti služeb zákazníkům. Zjišťování probíhalo pomocí dotazníkového šetření a následnými řízenými rozhovory. Na základě tohoto šetření byl sestaven přehled nejčastěji se vyskytujících konfliktů a analyzována problémová místa v týmu, s návrhem na řešení. Bylo tak možné vyhodnotit rozhodování manažerky v oblasti řešení konfliktů, její přístup k práci a podřízeným, jejich spolupráci, vztahy na pracovišti a komunikaci.
Manager's decision in relation to the resolution of conflicts resulting from team management
Keywords: konflikt; řešení konfliktů; tým; spolupráce; komunikace; vztahy; rozhodování manažera; conflict; conflict resolution; team; cooperation; communication; relationships; management decision-making